?>

Doğu Anadolu’nun ilk proje okulu Erzincan’da

Eğitim - 2 yıl önce

Doğu Anadolu Bölgesinin ilk proje okulu olarak Erzincan’da bulunan ve çevre illerden de öğrencinin eğitim gördüğü Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, birçok alanda aldığı başarıyla göz dolduruyor.

Her yıl yurdun değişik üniversitesine çok sayıda öğrenci gönderen Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde üretilen projeler de dikkat çekiyor.

Okul Müdürü Uğur Mutlu, “Doğu Anadolu Bölgesinin ilk proje okulu. Okulumuz proje okulu olması hasebiyle civar illerden de gelen öğrencilere de biz ev sahipliği yapmaktayız. Danışman kurulumuz var. Okulumuzun akademisyen danışmanlarıyla, STK temsilcileriyle daha nasıl başarılı olabilmeyi araştırıyoruz. TYT’de Türkiye birincisi çıkardık. İlk bine ilk 5 bine, ilk 10 bine her yıl giren öğrencilerimiz var. Öğrenciye fen ilmini de, teknolojiyi, bilimi de veriyoruz. Sporu, sanatı, kültürü de veriyoruz. Ve öğrenci çift kanat oluyor.” dedi.

Sportif faaliyetlerde de gösterilen başarılarla “İmam Hatip öğrencisinden kaleci olmaz” gibi tabuların yıkıldığını belirten Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, şu ifadelere yer verdiler:

“Bu okulda kendimizi ayrıcalıklı hissediyoruz. Okul sayesinde Avrupa’ya gittik. Proje yarışmalarına katıldık. Bunu bu okul sağladı bize. Derslerimizin haricinde kaligrafi ve hat sanatı eğitimi de alabiliyoruz. Dini bilimlerin yanında pozitif bilimlerin, sosyal bilimlerin de var olduğu, sosyalleşebileceğimiz yani dünyadan kopmuyoruz, soyutlaşmıyoruz. Manevileşmek dediğimiz burada. Dünyadan kopmak ve soyutlaşmak değil. Edebiyat alanında projelerin fazla olması bizleri bu okula bağlayan faktör. Bu akademik alanda gelişimimizin sosyal beceriye dönüşmesi açısından çok önemli. Burası akademik anlamda kendimizi geliştirdiğimiz bir okul dışında yeteneklerimizi görmemizi sağlayıp kafamızı dağıttığımız ortamlar da sağlıyor. Bize robotik kodlama anlamında önemli projelere katıyorlar.”

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’da Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Okulun düzenini, öğrencilerin azmini ve öğretmenlerin samimiyetini takdir eden Vali Aydoğdu, kolaylık ve başarılar diledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kapısına kadar gelen tilkiyi elleriyle besledi

2024-01-04 10:39 - Teknoloji

Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğunun saati açıklandı

2024-01-05 04:08 - Teknoloji

GİBTÜ’den "Yapay Zeka Çağında: Dijital Medya ve Siber Güvenlik" paneli

2024-01-04 16:10 - Eğitim

DAKAF’24 kapılarını ziyaretçilere açtı

2024-01-03 16:09 - Kültür

Diyarbakır’da “Eskimeyen Ezgiler” dinleyiciyle buluştu

2024-01-04 13:38 - Kültür

DAKAF’24 Fuarına yoğun ilgi

2024-01-04 17:38 - Kültür

Körfez’de vatandaşlar bu ay sanata doyacak

2024-01-03 09:39 - Kültür

DAKAF24’te İpekyolu farkı

2024-01-03 18:09 - Kültür

Tunceli’de "Deprem Dirençliliği Paneli" düzenlendi

2024-01-03 17:10 - Eğitim

Cizre’de tarihi Abdaliye Medresesi’nin duvarı tehlike saçıyor

2024-01-03 15:39 - Kültür

İlgili Haberler

Gaziantep’te öğretmenlere akıl ve zeka oyunları eğitimi

15:24 - Eğitim

Nizip Belediyesi’nden üniversite adaylarına eğitim desteği

15:19 - Eğitim

Yıldırım: Bu proje bir istihdam fırsatıdır

15:05 - Eğitim

Mobil Basın Evi Gaziantep’te öğrencilerle buluştu

13:42 - Eğitim

HKÜ’den uluslararasılaşma yolunda büyük bir atılım daha

13:29 - Eğitim

Günün Manşetleri

"Altın Kızlar"ın vurgunu yarım kaldı!

15:59 - Asayiş

Kayıp yaşlı adam 12 gündür bulunamadı

15:54 - Asayiş

Peugeot marka otomobil alev topuna döndü

15:49 - Asayiş

Gaziantep’te öğretmenlere akıl ve zeka oyunları eğitimi

15:24 - Eğitim

Akıncı: “Antep fıstığında depolama süreçleri yeniden düzenlendi”

15:10 - Ekonomi