?>

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için seçim takvimi başladı

YSK'nın Seçim Takvimi'ne göre, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci oylamaya katılmaya hak kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için propaganda dönemi bugün başlıyor.

Gündem - 3 yıl önce

Ankara

Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, 28 Mayıs'ta yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gidecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ikinci tur için hazırladığı Seçim Takvimi'ne ilişkin süreç işleyecek.

Buna göre, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylaması 28 Mayıs'ta yapılacak.

İlk oylamada, son ikiye kalan adaylardan herhangi birisinin adaylıktan çekilmesi halinde, yerine gelecek adayın müracaat etmesi için daha önce saat 17.00 olarak açıklanan süre saat 20.00'ye çekildi.

İki aday için yeniden basılacak oy pusulalarında sıralamada herhangi değişiklik olmayacak.

İkinci oylamaya katılmaya hak kazanan Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için propaganda dönemi bugün başlıyor.

İkinci oylama için gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi 20 Mayıs'ta başlayacak, yurt dışında oy verme işlemi 24 Mayıs'ta sona erecek.

Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları da 24 Mayıs'ta başlayacak, propaganda dönemi, 27 Mayıs saat 18.00'de sona erecek.

Türkiye'de ilk kez ikinci oylama için 28 Mayıs'ta sandık başına gidecek seçmenler, aynı seçmen bilgi kağıdı ile ilk seçimde oy verdikleri sandık alanlarında oylarını kullanacak.

YSK'nın, itiraz süreçlerinin ardından kesin seçim sonuçlarını 1 Haziran'da açıklaması bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Oyuncular Berrak Tüzünataç ve Serenay Sarıkaya oylarını kullandı

2023-05-14 14:09 - Magazin

ŞAPKANIZI ÖNÜNÜZE ALIP DÜŞÜNÜN

2023-05-15 10:35 - Gündem

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-05-15 08:02 - Kültür

Okul öncesi eğitim ücretlerinin tamamı kaldırılıyor

2023-05-11 12:25 - Eğitim

Depremzede öğrencilere illerindeki devlet üniversitelerinde yüzde 25 ek kontenjan

2023-05-10 10:09 - Eğitim

Selimiye Camii'nin dev kubbe aleminin montajı başladı

2023-05-11 21:39 - Kültür

GAİB Başkanı Kileci Üniversitelilerle Buluştu

2023-05-11 09:04 - Eğitim

MSB'den 'KURTARAN-2023 Tatbikatı' paylaşımı

2023-05-10 02:08 - Eğitim

BTC Boru Hattı’ndan Adana’da 6 okula destek

2023-05-09 14:09 - Eğitim

Bakanlık duyurdu, tarih belli oldu: İşte yaz okulunun detayları

2023-05-09 13:02 - Eğitim

İlgili Haberler

Bakan Kacır: "Su kaynaklarımızın sanayimizde etkin ve verimli kullanımını destekleyecek adımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz"

16:17 - Gündem

Fatma Şahin'den CHP'li Başarır'a yalanlama

16:08 - Gündem

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı

16:03 - Gündem

Eşinden öğrendi, dökümü sanat eserine dönüştürüyor

15:48 - Gündem

Nizip’te ulaşım altyapısı güçlendiriliyor

16:30 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Kacır: "Su kaynaklarımızın sanayimizde etkin ve verimli kullanımını destekleyecek adımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz"

16:17 - Gündem

Fatma Şahin'den CHP'li Başarır'a yalanlama

16:08 - Gündem

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı

16:03 - Gündem

Eşinden öğrendi, dökümü sanat eserine dönüştürüyor

15:48 - Gündem

Gaziantep'te 17 yaşındaki Eyüp Arıcı cinayetinde tutuklu sayısı 7'e yükseldi

00:57 - Asayiş