?>

Büyükşehir, İkinci Tüp Bebek Merkezini Açtı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar için ikinci Tüp Bebek ve Genetik Hastalık Tanı Merkezi’ni açtı.

Sağlık - 9 yıl önce

Şahin, merkezin açılışında, Yüce Mevlamın evlat ve evlatsızlıkla insanları sınavdan geçirdiğini söyledi. “Hepimiz kadere iman ediyoruz, buna hiç şüphe yok” diyen Şahin, “Ama bir taraftan da ilim Çin’de de olsa alınız deyip, aklı olarak, teknolojiyi kullanarak önündeki engelleri kaldırmakda Yüce Mevlamın bize verdiği en büyük güçlerden bir tanesi. Bu engelleri kaldırmak da biz yöneticilerin en büyük görevlerinden bir tanesi” dedi. 2004 yılında Güneydoğu’nun ilk kadın milletvekili olduğu sırada bir ailenin yanına gelerek tüp bebek talebinde bulunduğunu anlatan Şahin, o dönemde ilaçların çok pahalı olduğunu belirtti. “Yurt dışından geliyor ilaçlar bu şartlarda evlat sahibi olmak olabilmek için patron olmak lazım, çok net söylüyorum” diyen Şahin, konuyu dönemin Başbakanı, şu anki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a götürdüğünü, konuyla yakından ilgilenerek gerekli talimatları verdiğini dile getirdi.

SIRADA BEKLEYEN BİN 200 AİLE VAR

Çocukları olmayan ailelerin evlat sahibi olabilmesi için yaptığı çalışmaları anlatan Şahin, kurucusu olduğu Aile ve  Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde bir çok ailenin yanına gelerek yardım istediğini aktardı. Ailelerin tüp bebek merkezleri noktasında yeterince bilgi sahibi olmadığını ve ekonomik durumundan dolayı zorluk yaşadıklarını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: “Şu anda 1200 aile buranın açılmasını bekliyor. Yani çok hayırlı bir iş bu iş. Mağdurun, muhtacın, yetimin, yoksulun, evladı olan, olmayan herkesi merkeze alıyor, bizde sosyal belediyecilik ve sosyal devleti birleştiriyoruz, tek istediğimiz hayır duanız. Bu  dünya bir sınav hepimiz sınav oluyoruz, sizin hayır duanızlada biz bu sınavdan geçmek istiyoruz. Ama ülkemiz ve şehrimiz için de bir şey istiyoruz: Güven ve istikrar. “ Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da Gaziantep’e sağlık noktasında yapılan yatırımları anlatarak, bu hizmetlerin devam edeceğini aktardı. AK Parti Genel Sekreteri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ise devletin vatandaşlarına anne şefkati gibi yaklaşması gerektiğini söyledi.

GÜL: “TÜP BEBEK MERKEZİ GAZİANTEP’TE ÇOK BÜYÜK BİR İHTİYAÇ”

Fatma Şahin’e merkezden dolayı teşekkür eden Gül, şunları kaydetti: “Türkiye’de siyasetin, devlet yönetiminin merkezinde eğer insan olursa, bu gibi eserler, bu gibi hizmetler her zaman milleten hizmetine seferber kılınır. Bizim temel anlayışımız, siyaset ve devlet yönetme anlayışımızın merkezinde Osmanlı’nın kurucusu manevi büyüğü Şeyh Edebali’nin bir sözü yatmakta; ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın.’Bizim bütün felsefemiz, bütün çalışma prensibimiz işte bu ilkeye dayanmaktadır.” Tüp bebek merkezinin Gaziantep’te çok büyük bir ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Gül, hükümetin son birkaç aydır doğum yapan anneler için para desteği verdiğini bildirdi. Konuşmaların ardından protokol merkezin açılış kurdelesini keserek, merkezi gezdi. Bu arada Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği işbirliğiyle yapılan merkezin içerisinde ayrıca gebe okulu ve anne hoteli de bulunuyor. Açılışa, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hayati Deniz, belediye yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te Dehşete Düşüren İntihar Olayı! Eşarbıyla Kendini Astı

2015-10-16 12:44 - Gündem

İş Adamı Edip Göymen Kaçırılmak İstendi

2015-10-19 21:26 - Gündem

Gaziantep’te Facia Gibi Kaza! Ölü ve Yaralılar Var

2015-10-18 18:17 - Gündem

Gaziantep’te Hangi Bölgelerde Elektrik Kesintileri Yaşanacak?

2015-10-16 10:19 - Gündem

Gaziantep’te Dehşet Anları! Eşini, Gelinini ve Torununu Vurup İntihar Etti

2015-10-20 11:19 - Gündem

ÜNLÜ OLMAK İSTEYEN RESSAMIN PİŞMANLIĞI

2015-10-17 15:22 - Kültür

Gaziantep’te PKK Terör Örgütü Yandaşı 5 Kişi Yakalandı

2015-10-13 17:22 - Gündem

Gaziantep’te Cinnet Geçiren Kişi Dehşet Saçtı! 3 Ölü, 2 Yaralı

2015-10-20 11:07 - Gündem

Gaziantep’te Alacak Verecek Kavgası! 3 Yaralı

2015-10-18 14:24 - Gündem

Gaziantep’te Fuhuş Operasyonu! 6’sı Kadın 10 Kişi Gözaltına Alındı

2015-10-18 15:28 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 03 Ekim Perşembe

18:10 - Sağlık

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 02 Ekim Çarşamba

19:00 - Sağlık

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 01 Ekim Salı

17:54 - Sağlık

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 30 Eylül Pazartesi

18:17 - Sağlık

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 28 Eylül Cumartesi

17:57 - Sağlık

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 03 Ekim Perşembe

18:10 - Sağlık

Gaziantep’te Defin Listesi 03 Ekim Perşembe

18:05 - Defin Listesi

Gaziantep’te faili meçhul hırsızlık şüphelisi 73 şahıs yakalandı

17:28 - Asayiş

Şahin, Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’i ziyaret etti

17:23 - Gündem

Şehitkamil zabıta ekiplerinden dev operasyon

17:17 - Asayiş