‘Asrın Felaketi’nden Kurtuldu, YSK’de Derece Yaptı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) derece alan İslahiyeli depremzede Ayşegül Karaağaç’a tam altın, bisiklet ve tablet hediye etti.

Eğitim - 11 ay önce

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen İslahiye’de yaşayan Ayşegül Karaağaç’ın YKS sürecindeki başarı öyküsü tüm gençlere örnek oldu. ‘Asrın Felaketi’ olarak tabir edilen depremlerde yıkılan evinden şans eseri kurtulan Karaağaç, kitaplarının birçoğunu kaybetmesine rağmen eğitim hedefinden bir an olsun vazgeçmedi.  Sınava yaklaşık 4 aylık bir süre kala evinden ve çalışma ortamından uzakta konaklamak zorunda kalan Karaağaç, tüm olumsuzluklara rağmen sınavda ilk iki bine girerek üstün başarı gösterdi.

ŞAHİN, AFETZEDE ÖĞRENCİYE HEDİYELERLE GİTTİ!  

Karaağaç ailesini ziyaret eden Başkan Fatma Şahin, afetzede Ayşegül Karaağaç’ın büyük deprem sonrası bile sınav sürecindeki çalışma programına sadık kalabilmesini takdir ettiğini belirterek, üniversite eğitiminde Karaağaç’a tam altın, bisiklet, tablet ve 15 kitap hediye etti.

Ayşegül Karaağaç, 6 Şubat günü gerçekleşen depremde yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Depremde evdeydik, annem ve iki kardeşimle birlikte. Babam ve ağabeyim evde yoktu. Biz uyuduk. Çoğu insan gibi depreme uykuda yakalandık. Depremin önce bitmesini bekledik, sallantıların geçmemesinden sonra evde salona geçtik. Daha sonra dış kapıyı açmaya çalıştık ve kapıyı zorlayıp açtığımızda merdivenler yıkılmıştı. Moloz yığınlarına basarak dışarı çıktık.”

KISITLI İMKANLARLA SINAVA HAZIRLANAN AYŞEGÜL’ÜN HEDEFİ MARMARA HUKUK!

Kitaplarını da evde bırakmak zorunda kaldığını aktaran Karaağaç, “YKS’de çok daha iyi bir derece bekliyordum. Ama depremden sonra sıkıntılarım oldu. Kitaplarımın bir kısmını çıkarmış olsam bile yağmurdan dolayı kitaplarım kullanılmaz hale geldi. Depremden sonra çadırda kalıyorduk. Çadır çok sıkıntılıydı benim için. Gündüzleri masamı dışarı çıkartıp arkadaşlarımla birlikte ders çalışıyorduk. Çadırlar tek aileye düştüğünde masamı tekrar ailemin bulunduğu çadıra götürdüm. Bir ay sonra ailemin de kararıyla şehir merkezindeki halamın evine gittim” diye konuştu.

Hukuk okumak istediğini belirten Karaağaç, “İlk etapta avukat olmak istiyordum. Bu fikrim zamanla değişse de hukuk sevgim değişmedi. Hala çok istiyorum hukuk okumayı. Kaymakam veya savcı olmak istiyorum. İlerleyen zamanlarda bu ikisi arasında karar vereceğim. Üniversite olarak Hacettepe Üniversitesi’ni çok istiyordum. Galiba sıralamam buna müsaade etmeyecek. Bu yüzden Marmara Üniversitesi yazacağım” ifadesini kullandı.

ANNE VE BABA KARAAĞAÇ, KIZIMIZ HEP SORUMLULUKLARINI BİLEN BİRİ OLDU

Anne Fatma Karaağaç, kızının kendi sorumluluklarını bildiğini ve bu süreçte herhangi bir yönlendirmede bulunmadıklarını belirterek, “Kızım, dersine çalışan, sorumluluklarını bilen biri oldu sınav sürecinde. Hiç yormadı beni, hiç üzmedi annesini de babasını da. Kızım inşallah, istediği üniversitede, istediği bölümü kazanır. Biz daha önce nasıl arkasında duruyorsak, üniversite eğitimi sürecinde de kızımın destekçisi olacağız” dedi.

Depremden 4 gün sonra bir masa bulup kızının sınava çalıştığını anlatan baba Ercan Karaağaç, “Azimliydi. O soğukta, ayazda çalıştı ve başardı. Kızım, depremden sonraki bir süre İslahiye’de daha sonra ise Gaziantep şehir merkezinde sınavına hazırlandı. Kızım Ayşegül, dershane sürecine kadar benden telefon istemedi. Bunun yerine internet ve kitap istedi. Gücümüzün yettiği kadar aldık. İnternet çektik. Kızımın hedefi hukuk okumak. Gücümün yettiği kadarıyla kızımın eğitim sürecinde yanında olacağız” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te pompalı tüfekle vurulan adam hayatını kaybetti

2023-07-22 09:25 - Asayiş

Van Gölü kıyısına inşa edilen millet bahçesi açıldı

2023-07-17 22:39 - Gündem

Gaziantep’te Defin Listesi 21 Temmuz Cuma

2023-07-21 16:32 - Defin Listesi

Gaziantep’te Defin Listesi 22 Temmuz Cumartesi

2023-07-22 17:07 - Defin Listesi

Gaziantep’te Defin Listesi 17 Temmuz Pazartesi

2023-07-17 17:07 - Defin Listesi

‘Asrın Felaketi’nden Kurtuldu, YSK’de Derece Yaptı!

2023-07-24 16:54 - Eğitim

Sokakta Silahlı Kavga Çıktı: Masum Kadın Kurşunlara Hedef Oldu

2023-07-24 14:41 - Asayiş

Gaziantep’te Defin Listesi 20 Temmuz Perşembe

2023-07-20 17:04 - Defin Listesi

Gaziantep’te Defin Listesi 19 Temmuz Çarşamba

2023-07-19 17:37 - Defin Listesi

Gaziantep’te Defin Listesi 18 Temmuz Salı

2023-07-18 17:20 - Defin Listesi

İlgili Haberler

2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu! Okullar ne zaman açılacak, ara tatil tarihleri ne zaman?

10:42 - Eğitim

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

13:16 - Eğitim

Gaziantep'te Mesleki Eğitim ve İstihdam Günleri düzenlenecek

15:50 - Eğitim

GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlilik kurumu tarafından onaylandı

14:37 - Eğitim

Gaziantep SANKO Üniversitesi öğrencileri bilgilendiriyor

14:15 - Eğitim

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 05 Temmuz Cuma

17:42 - Sağlık

Gaziantep’te Defin Listesi 05 Temmuz Cuma

17:39 - Defin Listesi

LGS’de dereceye giren öğrencilere 10 milyon TL’lik ödül

17:32 - Gündem

GTB haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

17:26 - Gündem

Belediye Başkanı Doğan’dan Tümgeneral Şen’e ziyaret

14:38 - Gündem