?>

AB, Türkiye’nin dört bir yanındaki etkinliklerle Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutluyor

Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Avrupa Birliği Büyükelçisi Meyer-Landrut ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kentsel hareketlilik, hareketli yaşam konularında farkındalık oluşturmak amacıyla açıklamalarda bulun

Gündem - 3 yıl önce

Avrupa Birliği (AB) Avrupa Hareketlilik etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında etkinlikler düzenliyor. Etkinliklerin İstanbul ayağında Avrupa Birliği Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı. Gülhane Parkı'nda gerçekleşen açıklama da küresel iklim değişikliği, sürdürülebilir kentsel hareketlilik, aktif hareketlilik, toplu taşıma ve akıllı ulaşım çözümlerini destekleyen teknolojik gelişimler konularının önemine dikkat çekildi.

Avrupa Hareketlilik Haftası bu yıl 'Sürdürülebilir Ulaşım:Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik' temasıyla gerçekleşiyor. Avrupa Hareketlilik Haftası, Avrupa Komisyonu'nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusundaki farkındalık oluşturma çabasının önemli bir kampanyası olarak biliniyor. Aktif hareketlilik, toplu taşıma ve diğer temiz ve akıllı ulaşım çözümlerini destekleyen davranış değişikliğini teşvik ediyor.

Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Büyükelçi Meyer-Landrut, ‘‘Bugün Anadolu Yakası'ndan vapurlar geldik. Avrupa Birliği hareketlilik haftasını kutluyoruz. Bu sene temamız ‘Hareket et, sağlıklı kal'. Ulaşımın karbon salınımını etkilediğini hepimiz biliyoruz. Bu etki her geçen gün artıyor. Bu yaklaşımla çevremizi korumayı ve karbon salınımını azaltmayı amaçlıyoruz. Yapılan bu çalışmalarla birlikte daha iyi hava kalitesi, daha az trafik ve daha düşük bir karbon salınımı gerçekleşecek'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yaptığı açıklamada "Günümüzde iklim değişikliği en önemli konular arasında yer alıyor. Küresel ısınmanın yıkıcı etkilerini tüm dünyada yaşıyoruz. Karbon salınımını artıran etkenlerden biri de ulaşımın aktörleridir. Bu düşüncelerle sürdürülebilir ulaşım yöntemlerini, çevreci çözümleri teşvik etmeyi, farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Çevreci ulaşım yöntemlerini teşvik etmeyi, bisiklet kullanımını artırmayı ve bu yöntemlerle karbon salınımını azaltma noktasında farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Avrupa Hareketlilik Haftası her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Yerel yetkililer, hafta boyunca yenilikçi planlama önlemlerini denemeye, yeni altyapı ve teknolojileri desteklemeye, hava kalitesini ölçmeye ve halktan geri bildirim almaya teşvik edilir. Her yıl artan sayıda kent ve kasabanın katıldığı ve medyanın yoğun ilgi gösterdiği kampanya, genel olarak Avrupa ve ötesinde sürdürülebilir kentsel hareketliliği destekleyen itici bir güç olarak görülüyor.

Murat Ergin - Muhammed Fırat Aksoy

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te Evsizlere Müjde! Başvurular Başladı. 14 BİN AİLE EV SAHİBİ OLACAK!

2021-09-12 22:17 - Gündem

Gaziantep'te Bir Adamı Önce çırılçıplak soydular ! Öldüresiye Dövüp Tarlaya Attılar!

2021-09-16 08:50 - Gündem

Akkent'te vatandaşlardan uyuyamıyoruz isyanı vatandaşlardan uyuyamıyoruz isyanı

2021-09-10 23:09 - Gündem

Karşı şeride geçip, minibüse çarpan otomobildeki 5 kişi öldü

2021-09-12 23:15 - Gündem

Çayırağası turizmin sahibi ve oğlu trafik kazası geçirdi!

2021-09-14 11:12 - Asayiş

Devrilen traktörün altında kalan beş çocuk babası hayatını kaybetti

2021-09-17 16:34 - Asayiş

Ağabeye son bakış

2021-09-12 23:09 - Gündem

13 Yaşında Çocuğun Feci Ölümü

2021-09-12 10:16 - Asayiş

Gaziantep FK-Antalyaspor maçında gelin-damat sürprizi

2021-09-13 21:27 - Gündem

21 yaşındaki genç trafik kazasında hayatını kaybetti

2021-09-17 15:56 - Gündem

İlgili Haberler

Yılmaz, turnuvaya katılan sporculara teşekkür etti

16:58 - Gündem

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

12:32 - Gündem

Deprem sonrası ibadete kapatılan Kozluca Camii yeniden cemaatine kavuştu

12:14 - Gündem

Hırsız beklerken sırtlan buldu

12:08 - Gündem

Resmi Gazetede Bugün

12:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 21 Eylül Cumartesi

17:59 - Sağlık

Gaziantep’te Defin Listesi 21 Eylül Cumartesi

17:56 - Defin Listesi

Yılmaz, turnuvaya katılan sporculara teşekkür etti

16:58 - Gündem

Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde kaçak telefon ele geçirildi

16:52 - Asayiş

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

12:32 - Gündem