?>

3 askerin şehit düştüğü patlama davasında karar

Asayiş - 1 yıl önce

Sakarya’da havai fişek fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü imha için kamyondan indirildiği sırada patlaması ve 3 askerin şehit olmasına ilişkin davada mahkemeye heyeti kararını verdi. Heyet, bir sanık hakkında ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma’ suçundan 8 yıl 10 ay 20 gün hapsine, 3 sanığın beraatine hükmetti.

Davanın duruşması Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Duruşma salonunda tutuksuz sanıklardan dönemin İl Jandarma Komutanı Albay C.Y., Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş A.G., Jandarma Yüzbaşı M.U.Y., müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Astsubay Kıdemli Başçavuş B.G. ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada söz hakkı verilen sanık M.U.Y, esas hakkındaki savunmasında olayın meydana geldiği konuya ilişkin bir emrinin olmadığını ve çalışmanın yapılmaması için emir verdiğini söyleyerek beraatını istedi. Sanıklar C.Y. ve A.G. ise beraatlarını talep etti. Kararını veren mahkeme heyeti ise sanık Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş B.G.’yi ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma’ suçundan 8 yıl 10 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasına sanıklar C.Y., M.U.Y. ve A.G.’nin ise beraatine hükmetti.

Ne olmuştu

Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkiinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020’de meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetmiş, 127 kişi yaralanmıştı. Patlama sonrasında fabrikada hasar görmeyen patlayıcılar ise kontrollü şekilde imha edilmek üzere Adapazarı ilçesi Taşkısığı mevkiine getirilmişti. Patlayıcılar imha edilmek üzere Taşkısığı mevkiinde 9 Temmuz 2020’de saat 11.35’te kamyondan indirildiği sırada patlama meydana gelmiş, patlayıcıların infilak etmesi neticesinde ise 3 asker şehit olmuş, kamyon şoförü ile 4 asker yaralanmıştı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 18 sayfalık iddianamede, dönemin İl Jandarma Komutanı Albay C.Y. ile Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş A.G., Jandarma Yüzbaşı M.U.Y. ve Astsubay Kıdemli Başçavuş B.G. hakkında 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Telefonu şarja takıp uyuyanlar dikkat: Faciayla karşılaşabilirsiniz

2024-01-08 13:10 - Teknoloji

Deprem bölgesinden Eskişehir’e gelen esnaf, yemek kültürünü değiştirdi

2024-01-09 10:39 - Kültür

Kapısına kadar gelen tilkiyi elleriyle besledi

2024-01-04 10:39 - Teknoloji

Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğunun saati açıklandı

2024-01-05 04:08 - Teknoloji

Gaziantep’te iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı

2024-01-07 11:38 - Asayiş

Gaziantep’te Defin Listesi 09 Ocak Salı

2024-01-09 18:08 - Defin Listesi

Park yeri kavgası kanlı bitti 1 ölü, 1 yaralı

2024-01-06 11:29 - Asayiş

Gaziantep’te Defin Listesi 04 Ocak Perşembe

2024-01-04 17:36 - Defin Listesi

Gaziantep’te Defin Listesi 03 Ocak Çarşamba

2024-01-03 17:19 - Defin Listesi

Gaziantep’in lezzet ustası Talat Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı

2024-01-09 13:58 - Gündem

İlgili Haberler

Jandarmadan siber dolandırıcılık olaylarına yönelik bilgilendirme

12:18 - Asayiş

Gaziantep'te sahte ve kaçak alkol operasyonu: 1 gözaltı

12:15 - Asayiş

Gaziantep'te piyasaya usulsüz ilaç süren şahıslara operasyon: 4 gözaltı

12:06 - Asayiş

Gaziantep'te bıçaklı cinayetle ilgili 2 zanlı tutuklandı

11:37 - Asayiş

KESİNLEŞMİŞ 25 YIL CEZASI BULUNAN FİRARİ YAKALANDI

13:01 - Asayiş

Günün Manşetleri

Hasan Öztürkmen’den İşçilerin Talepleri İçin Çözüm Önerisi

15:31 - Gündem

53 Çift Mutluluğa Şahinbey’de Evet Dedi

15:27 - Gündem

Nizip Ticaret Odası’nda İlk Yardım Eğitimi Düzenlendi

15:20 - Gündem

Şehitkamil’de Maaşlara Rekor Zam

15:18 - Gündem

Gulfood 2025 Uluslararası Gıda Fuarı kapılarını açtı

15:11 - Ekonomi